ylapalkki logo

 

 

lattialplogo

 

PINTAKÄSITTELYALAN PERUSTUTKINTO

Rakennusten pintakäsittelyjen osaamisala, LATTIANPÄÄLLYSTÄJÄ

Vankalla pohjalla

Tutkintonimikkeellä lattianpäällystäjä tutkinnon suorittanut henkilö osaa asentaa paikoilleen esimerkiksi laminaatti- ja vinyylipäällysteitä sekä suorittaa monipuolisesti erilaisten päällystystöiden edellyttämät pohjustus- ja tasoitetyöt. Erikoisosaamisalueena hänellä voi olla lattia- ja seinälaatoitukset, parkettiasennukset tai muovi-, korkki-, linoleum- ja tekstiilipäällysteiden asennukset.

Lattianpäällystäjä voi hyvin laajentaa ammattitaitoaan myös maalaus- ja sisustusalojen osaamisalueisiin. Lattianpäällystäjien suurimpia työllistäjiä ovat alalla toimivat urakoitsijat, mattoasennus-, parketti- ja laatoitusyritykset sekä alan tuotteita myyvät kauppaliikkeet. Alalla toimii myös lukuisia pienyrityksiä ja töitä voi hyvin tehdä myös itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Ammatin opiskelu tapahtuu pääasiassa käytännön työtehtävien avulla, mutta työtehtävien taustalla tarvittavia tietoja opetetaan myös erillisinä "tietojaksoina". Jokaisen opiskelijan tulee lisäksi suorittaa myös kaikille koulutusaloille yhteiset ammattitaitoa täydentävät opinnot, joihin käytetään suunnilleen yksi kuudennes (~ 16%) koko opintoajasta.

Käy tutustumassa lattiapäällystäjäopiskelijoiden kuviin Facebookissa.

 

PIKALINKIT

taostatöihin
skilssnollislaadut vihrealippu facebook
Instagram
flag