ylapalkki logo

 

 

maalariemlogo

 

PINTAKÄSITTELYALAN PERUSTUTKINTO

Rakennusten pintakäsittelyjen osaamisala, MAALARI

Tekemällä tuloksiin

Tutkintonimikkeellä maalari tutkinnon suorittanut henkilö osaa tehdä korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Hän osaa myös tapetoinnin ja ruiskumaalauksen perusteet. Rakennusten sisäpuolisten pintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena julkisivujen pintakäsittelyt tai monipuolisten pientalokokonaisuuksien maalaustyöt. Lisäksi hän osaa maalata eri materiaaleista valmistettuja rakennusosia ja kalusteita. Maalari voi hyvin laajentaa ammattitaitoaan myös lattianpäällystys- ja sisustusalojen osaamisalueisiin.

Maalareiden suurimpia työllistäjiä ovat alalla toimivat urakoitsijat, maalaus- ja rakennusliikkeet. Alalla toimii myös lukuisia pienyrityksiä ja töitä voi hyvin tehdä myös itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Ammatin opiskelu tapahtuu pääasiassa käytännön työtehtävien avulla, mutta työtehtävien taustalla tarvittavia tietoja opetetaan myös erillisinä "tietojaksoina". Jokaisen opiskelijan tulee lisäksi suorittaa myös kaikille koulutusaloille yhteiset ammattitaitoa täydentävät opinnot, joihin käytetään suunnilleen yksi kuudennes (~ 16%) koko opintoajasta.

Käy tutustumassa maalariopiskelijoiden kuviin Facebookissa.

 

PIKALINKIT

taostatöihin
skilssnollislaadut vihrealippu facebook
Instagram
flag